Επισκεφτείτε μας στο Facebook!

Καλώς ορίσατε!

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε τη σελίδα μας και για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τη δουλειά μας. Ελπίζουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Υπεύθυνη Κέντρου Μελέτης
Μαρκομιχάλη Κωνσταντίνα

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Θεατρικό παιχνίδι


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

Σήμερα, που η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων θεωρείται ότι έχει γίνει ευκολότερη, επιτυχέστερη και ταχύτερη μέσω των ποικίλων τεχνικών μέσων, δυσκολευόμαστε να χρησιμοποιούμε το πλέον σημαντικό μέσο … τα αισθήματά μας και πολύ περισσότερο να τα εκδηλώνουμε. Ειδικότερα τα παιδιά μας όμως χρειάζονται κι αισθάνονται πιο έντονα την ανάγκη για συναισθηματική έκφραση! Αυτή την ανάγκη καλείται να καλύψει ένα -όχι ακόμα διαδεδομένο αντικείμενο στην Ελλάδα- το θεατρικό παιχνίδι!Το παιδί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και με την σωστή καθοδήγηση του εκπαιδευτή:

  •   ενεργοποιεί τη φαντασία του και οξύνει την κρίση του,
  •   γνωρίζει το σώμα του και πώς να το χρησιμοποιεί,
  •    κατανοεί και μαθαίνει να διαχειρίζεται τα αισθήματά του,
  •    μαθαίνει να παρατηρεί, να εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του, 
  •       πλουτίζει το λεξιλόγιό του καθώς η κατανόηση των κειμένων γίνεται βιωματική.                                               
Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος έκφρασης που αγγίζει ακόμη και τα πιο ντροπαλά παιδιά, αφού προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη «φωνή» της ομάδας. Σκοπός στο θεατρικό παιχνίδι δεν είναι πώς το παιδί θα κάνει τέλειες μηχανικές κινήσεις ή «μελωδικές εκφορές» του λόγου, πώς ν' αποστηθίσει κάποιο κείμενο και να το απαγγείλει, αλλά πώς θα εκφράσει καταστάσεις και ρόλους με το δικό του τρόπο. Πολύ απλά είναι ο πιο ευχάριστος και ταυτόχρονα χρήσιμος τρόπος να μάθει ένα παιδί τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του! 

Γιατί το παιδί και το παιχνίδι ήταν πάντα μαζί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου